Fönster i inredningen

Snygga fönster kan helt klart ses som en del i hemmets inredning. Faktum är att fönstren gör väldigt mycket för utseendet, både när det gäller inomhus och utomhus. Men fönster behöver inte bara sitta i väggarna, det finns också att andra sätt att inreda med fönster. Nu pratar vi inte specifikt om PVC-fönster utan helt enkelt om fönsterrutor och glas.

Bygg ett vackert växthus
För inredningen på altanen eller kanske på gården så är ett tips att bygga ett eget växthus av gamla fönster. Här får fönstren gärna vara lite slitna av tidens tand för att ge den rätta patinan.

Några stående fönster till sidor och ett liggande ovanpå som tak är en enkel konstruktion, men man måste förstås tänka på att det ska vara stadigt och att det ska vara lätt att öppna (något som sällan är ett problem med fönster som ju redan har gångjärn). Taket kan med fördel också gå att öppna och sätta upp i vädringsläge. Innanför glasrutorna kommer tomater och andra plantor att skapa en väldigt vacker inredningsdetalj.

Gamla fönster kan du till exempel hitta på annons- och auktionssajter och även hos företag som sysslar med byggnadsvård. Googla ”köpa gamla fönster” och se vad du hittar.

Fönster inomhus
Även inomhus är fönster och glasrutor ett snyggt inredningselement. Även här kan ett gammalt fönster komma till sin rätt, kanske genom att helt sonika stå lutat mot en vägg. Den lite flagnade färgen och de gamla glasrutorna ger en rustik känsla och passar bra in i en lantlig eller shabby chic inredning.

Vitrinskåp är en annan vacker variant på fönster inomhus. Glas är ett material som gör väldigt mycket för inredningen och med vitrinskåp har man dessutom möjlighet att visa upp sådant man gillar bakom glas. Det är praktiskt då det skyddar både mot klåfingriga händer och damm.

Det vackra vitrinskåpet är från Trademax.se

Det vackra vitrinskåpet är från Trademax.se

När det gäller vitrinskåp så finns de i en mängd olika varianter. På bilden är ett vackert vitrinskåp från Trademax som har ett stort utbud. Leta bland förvaring och hyllor för att hitta dem.

Äldre vitrinskåp kan du hitta på auktion, och det går förstås också att fynda på second hand och slipa och måla om som man vill för ett riktigt personligt vitrinskåp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *