PVC-fönster ger inbrottsskydd

PVC-fönster har en fördel som inte alltid nämns: de är mer inbrottssäkra än exempelvis träfönster. Självklart varierar det här från PVC-fönster till PVC-fönster, men överlag kommer det att vara svårare att bryta sig in genom ett PVC-fönster. En beslutsam inbrottstjuv kommer alltid att ta sig in, men är det PVC-fönster som måste forceras så kommer det att kräva mer av både tid och kraft – saker som inbrottstjuvar som ju helst vill att jobbet ska gå så snabbt som möjligt inte tycker om.

Det finns flera skäl till att det är svårare att bryta sig in genom PVC-fönster. För det första så sitter glaslister och beslag vanligtvis på insidan av fönstret, vilket gör det svårare att borra upp fönster och helt enkelt lyfta ut dem. Att PVC sedan är en plast gör det svårt att bända upp dem med kofot. Plasten är helt enkelt för ”mjuk” vilket för att en kofot kommer att få stora problem med att bända upp dem. Det kommer att ta tid samtidigt som det låter mycket – inte de arbetsförhållanden som inbrottstjuvar tycker om!

Även om PVC-fönster inte kan mäta sig med riktiga säkerhetsfönster så är de ändå något eller något steg bättre än träfönster. Samtidigt så kostar de ju bara en bråkdel av vad säkerhetsklassade fönster gör. På så vis kan man med PVC-fönster få lite förbättrad inbrottssäkerhet, utan att behöva lägga ut en hel massa pengar. Ytterligare ett skäl till varför PVC-fönster är våra favoritfönster. De har helt enkelt en mängd olika små fördelar som gör dem överlägsna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.