Hyttsill

Hyttsill på Bergdala – en upplevelse för både gom och själ på ett av Sveriges äldsta glasbruk.

I en vacker och historisk bruksmiljö med anor från 1800 talet och i Glasrikets mest genuina hytta får ni inte enbart festkväll i Småländsk anda utan även en kulturupplevelse i en historisk unik och gemytlig hyttmiljö.

I glasugnarnas sken, sittandes vid långbord bjuds ni på traditionsenlig meny tillagad med omsorg. I vår meny ingår vår traditionella sill med tillbehör, Isterband, vår specialitet gjord av vildsvin/hjort, härligt knaperstekt fläsk, läckert glaserade och ugnsbakade revben, vår typiska Hytt Snovska (potatiskaka), färsk sallad och gott hembakat bröd. Till efterrätt gäller naturligtvis en äkta Småländsk ostkaka, gräddkräm och kanderade äpplen, kaffe eller tee. För törstiga strupar kan vi erbjuda starköl, vin och stärkande snaps, läsk och lättöl.  

Naturligtvis kommer ni få se glasblåsning på mästarnivå och varje kväll kommer vi dessutom bjuda på underhållning i form av en duktig trubadur eller rent av en komiker, kanske båda. Ni har även möjlighet att se våra produkter i vår butik som håller öppet och kan även passa på att köpa en present eller ett minne att ta med hem till 10 % rabatt på ordinarie priser.

Välkomna till Bergdala

 För bokning och info besök: www.flustret.com